home

zicht en daglicht
essentieel in en voor onze ontwerpen

Daglicht is (uiteraard) heel belangrijk voor mensen. Licht geeft veiligheid doordat er zicht en overzicht is, het geeft bijna letterlijk energie, het verandert de manier waarop een toeschouwer dingen ziet en beleeft. Kort gezegd zijn mensen onlosmakelijk verbonden met licht. Voor woonvertrekken is er in Nederland dan ook bij wet geregeld dat er daglicht moet intreden en wanneer men werkt zijn er strenge eisen voor lux en daglicht op werkplekken.

Voor ons gaat de invloed van daglicht nog verder. Het vormt de ruimte en wanneer men er slim mee om gaat kan daglicht fantastische effecten en ruimten creëren. Zicht is hier onlosmakelijk mee verbonden. Het spel tussen daglicht en zicht en het juist wel of niet vol tonen van beiden is architectuur.

Zo doen wij veel onderzoek naar invloed van licht en zicht en proberen wij hier vanuit de ervaring van de gebruiker naar te kijken. Via simulaties is op dit thema heel goed toegepast en in beeld te onderzoeken wat effecten van bepaalde ingrepen zijn. Naast het zien van voldoende daglicht als uitgangssituatie voor ontwerpen is het voor ons meer. Het vormt het ontwerp.

Hier onder een selectie van onze projecten waarin daglicht + zicht een belangrijk uitgangspunt zijn geweest.een houten huis
een markant houten huis
binnen buiten door zicht en licht
toevoeging op zon en zicht
industrieel sheddak rozenburg
met sheddak kwaliteit
baksteen interieur uitbouw
aansluiting in baksteen
uitbreiding jaren 30 heemstede
met Japanse invloeden
woning betonnen gevel capelle
alternatief rijtjeshuis
optoppen maakt woning nieuw
optoppen + verbouwing
uitbreiding woning amsterdam
Uitbreiding en verbouwing
architect_licht_lucht_ruimte_uitbreiding_basisschool_geen_sloop
licht en lucht
een natuursteen compact huis
hout en natuursteen
cafetaria ruyven
paviljoen cafetaria diner
villa aan het spaarne
villa met fraaie CLT kap
twee onder een kap woning lent
twee onder éé mooie kap
uitbreiding praktijk verbouwen
uitbreiding artsen praktijk