home

Twee woningen onder één mooie kap
Lent | Nijmegen

architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_01.jpg
In Lent, vlakbij Nijmegen, mochten wij twee woningen onder één kap ontwerpen voor twee bevriende gezinnen. De mooie kavels bevinden zich in een deel van Lent wat nieuw ontwikkeld werd toen de opdrachtgevers ze kochten. De directe omgeving is aan alle zijden anders, onder andere aangezien de twee-onder-een-kapper tegenover het oude waterpompstation, en nu horecagelegenheid, Stroom staat, maar ook omdat de buren aan de zijkanten wat verder weg staan, terwijl het wijkje erachter weer compacter is opgezet.

Voor deze opdrachtgevers hebben we een ontwerp gemaakt wat mooie en bijzondere ruimtes aan elkaar schakelt. Op de begane grond heeft de eetkamer met keuken een hoog plafond en een goede verbinding met de tuin. De voorkamer is verhoogd en heeft daardoor veel zicht op en connectie met de rustige, ruime en groene straatkant. De slaapkamers op zolder geven, met de zeer mooie verdiepingshoge ramen, een bijzonder uitzicht en een ruimtelijk gevoel door de hoge kap aldaar.

Het doel was een robuuste, uit pure, stevige materialen bestaande basis te ontwerpen, waarbij de kap er als een fraaie vorm overheen komt. Het basement van natuursteen vormt samen met de mooie platte baksteen met terugliggende voeg het fundament. Het trappenhuis, wat als een bijzonder element ook gelijk de entree markeert, steekt door de dakvorm. De kap heeft een opvallend overstek, deels om de zolderkamers van schaduw te voorzien in de zomer, maar ook zeker om het robuuste bakstenen huis als het ware af te ronden.

© René de Wit | derksen|windt architecten
klik om terug te gaan naar het projecten overzicht
architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_02 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_04 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_05 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_06 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_02 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_02 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_03 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_04 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_05 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_06 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_07 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_08 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_09 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_10 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_11 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_12 architect_twee_onder_een_mooie_kap_lent_13