home

Van boerderij met stal naar fraaie gezinswoning
met koperen corridor naar gerestaureerde schuur

In de Betuwe zijn meerdere monumentale boerderijen te vinden die de rijke geschiedenis van de streek laten zien. Zo ook deze zeer vervallen oude boerderij met stal en schuur. De opdrachtgevers vroegen ons hier een ontwerp te maken zodat er een ideale gezinswoning ontstaat. De oude stallen zijn getransformeerd tot grote woonkamer met daarin een 'zwevende' masterbedroom. In het oude woonhuis is de woonkeuken gepositioneerd waarbij de entree volledig verplaatst is naar de nieuwe corridor, een overgangsruimte tussen binnen en buiten, maar ook de verbinding tussen de gerenoveerde woning en een naar originele tekeningen uitgevoerde gerestaureerde schuur.

De buitenkant van de boerderij en de schuur zijn vooral hersteld, op een fraai, groot daklicht na. De corridor heeft twee gezichten. Eén gesloten, maar kwaliteit uitstralende gevel naar de entree zijde, en één volledige open gevel naar de grote tuin. De entreezijde is bedekt in verticale koperen stroken, wat zeer goed samengaat met de materialen van de boerderij.

© derksen|windt architecten / Dave van Leeuwen
klik om terug te gaan naar het projecten overzicht
architect_renovatie_woon_boerderij_corridor_1 architect_renovatie_woon_boerderij_corridor_2 architect_renovatie_woon_boerderij_corridor_3 architect_renovatie_woon_boerderij_corridor_4 architect_renovatie_woon_boerderij_corridor_5 architect_renovatie_woon_boerderij_corridor_6 architect_renovatie_woon_boerderij_corridor_7 architect_renovatie_woon_boerderij_corridor_8