home

Renovatie dak en torentje van monumentaal raadhuis
in Heemstede

architect_renovatie_monument_raadhuis_heemstede_1.jpg
In opdracht van de Gemeente Heemstede heeft derksen|windt architecten het vervangen van het leistenen dak en de renovatie van het torentje op het monumentale raadhuis van Heemstede begeleid van initiatief tot en met de oplevering.

Het raadhuis van Heemstede is gebouw in 1906 en ontworpen door de architecten J.Th.J. Cuypers, J. Stuyt en J.Th.A. Etmans. Het leistenen dak was aan vervanging toe en de toren moest gerenoveerd worden. De huidige toren was in de jaren 80 al eens in zijn geheel vervangen, maar door een niet juiste toepassing van houtsoort en detaillering was de toren op meerdere plekken zeer slecht. De opdracht was daarom de toren opnieuw te vervangen waarbij de nieuwe toren zo veel mogelijk als het origineel uit 1906 opgebouwd moest worden. Hiervoor is een historisch archief, materiaal en kleur onderzoek gedaan in samenwerking met de gemeente en de monumentencommissie en is de bestaande situatie ingemeten.

Het nieuwe torentje is in een timmerfabriek gemaakt aan de hand van onze 2D en 3D tekeningen, en na de fabricage is het geheel op het raadhuis geplaatst.
architect_renovatie_monument_raadhuis_heemstede_5 architect_renovatie_monument_raadhuis_heemstede_3 architect_renovatie_monument_raadhuis_heemstede_4 architect_renovatie_monument_raadhuis_heemstede_5