home

hout en CLT in onze projecten
al sinds onze eerste projecten

Op deze pagina willen we een aantal van onze projecten laten zien waarin we gebruik hebben gemaakt van geprefabriceerd hout en CLT.

Al vanaf de start van ons bureau in 2008 zagen wij de voordelen van het gebruik van CLT, zowel in de manier van bouwen als de verschijningsvorm. De eerste woning waarin we de voordelen zagen en toegepast hebben was de woning aan het Spaarne (link); het veelvormige dak is opgebouwd uit CLT elementen die als een bouwpakket in elkaar passen.

architect_uitbreiding_binnen_buiten_3 een driehoekig element wordt op zijn plek gehesen.

Wat we ook vaak doen is werken met houten constructie onderdelen. Dit bespaart materiaal, bijvoorbeeld in een Hout Skelet Bouw wand, en het is een mooi alternatief voor beton. Tot slot is hout, in diverse richtingen, soorten, afmetingen en detaillering een heel mooi visueel onderdeel van een ontwerp. Hieronder geven we graag de projecten die (deels) van en met hout gerealiseerd zijn.

Een tweede voorbeeld is een woning in de Zilk (link)waarbij het grote uitstekende dak van de uitbreiding een minimale dikte heeft door het gebruik van CLT. Aan de onderzijde van het overstek is daarbij de houtstructuur zichtbaar, wat bijdraagt aan de beleving van binnen naar buiten.

architect_uitbreiding_binnen_buiten_3 de individuele dakelementen vormen samen het overstek, op de hoek gedragen door een enkele kolom

Bij de woning in Monster zijn we nog een stap verder gegaan. De gehele woning hebben we ontworpen aan de hand van een geprefabriceerde constructie; Nederlands Lariks kolommen en liggers en CLT vloeren en dak. De geveldelen zijn gemaakt van HSB elementen en aluminium kozijnen. Meer informatie is te vinden op de project pagina (link) en in de publicatie van bouwwereld. (link naar artikel)

architect_uitbreiding_binnen_buiten_3 de houtconstructie met HSB gevelvullingen tijdens de bouw

Het meest recente project is een basisschool waarbij we in enkele weken zomervakantie een verdieping op de school toevoegen. Deze snelle bouw is mogelijk doordat we ook hier gebruik maken van een geprefabriceerde hout constructie, met houten kolommen en liggers en in de fabriek gemaakte vloeren en daken. Meer informatie is te zien op onze nieuws pagina (link)

verbouwing basisschool met prefab houtconstructie weergave van de toevoeging aan de voorzijde en de verdieping in het midden van de school

De links naar bovenstaande projecten staan ook hier onder bij het projectenoverzicht van alle projecten die iets met hout en/of CLT gerealiseerd zijn. Veel lees en kijkgenot en inspiratie, en als u meer wilt weten kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen.


selectie van onze projecten die met hout en/of CLT gerealiseerd zijn

verbouwing renovatie basisschool
Licht, ruimte en lucht door uitbreiding in aula basisschool
een natuursteen compact huis
Hout en natuursteen op Rieteiland te Amsterdam
een houten huis
Een markant houten huis
binnen buiten door zicht en licht
Woning reageert door toevoeging op zon en zicht
uitbreiding praktijk verbouwen
Uitbreiding en verbouwing huisartsen praktijk
uitbreiding jaren 30 heemstede
Uitbreiding vol daglicht met Japanse invloeden
optoppen maakt woning nieuw
Optoppen + verbouwing maken splitlevelwoning
renovatie monument raadhuis
Renovatie van monumentaal dak + torentje raadhuis
villa aan het spaarne
Eigentijdse villa aan spaarne met fraaie CLT kap
woning betonnen gevel capelle
Verrassend alternatief voor het standaard rijtjeshuis